Google-Låssmeden - Kan vara en ful fisk

Plötsligen händer det som man trodde händer alla utom en själv.


Hemnycklarna är borta efter en blöt kväll på stan, eller så är det en pågående vattenläcka i en lägenhet i huset man förvaltar och dörren måste upp fort innan katastrofen är ett faktum.

 

Tyvärr så lider låsbranschen av att det finns aktörer som inte låter ett sådant tillfälle glida dem förbi.

Eftersom problemet behöver lösas fort så blir efterforskningarna lidande och man riskerar att anlita ett oseriöst bolag och ibland till och med bolag som inte ens existerar på riktigt.


Google ger många förslag och träffar när man gör sökningar på låsjour eller jourlåssmed.

Många av de högt rankade i listan har dock betalat tredje part för tjänsten att hamna högt upp i sökresultatet. Kollar man runt på grupper inom sociala medier, så kan man läsa om historier där man har fått betala mångdubbelt mer för materialet än vad det egentligen kostar.


Det värsta exemplet vi har sett är en oseriös aktör som öppnat en dörr med vinkelkap för att sedan få kunden att skriva under ett kvitto där det i det finstilta framgår att denne accepterar arbetet i sin helhet och avsäger sig rätten att göra anspråk på ersättning i efterhand.

Dörren i fråga behövdes självfallet bytas ut, vilket var körsbäret på en minst sagt oskälig kostnad på nära tiotusen för det ursprungliga "arbetet".

 

Vad kan man göra som kund?


Det första du ska göra är att istället för att sätta din tillit till Google är att istället lägga den till Sveriges Låsmästares Riksförbund, SLR.

SLR är en kvalitéstämpel att bolaget är seriöst och du som privatkund ska kunna känna dig trygg med det bolaget som du anlitar. För att söka på bolag i ditt område, använd nedan länk:

https://slr.se/foretagslista/?city=SOLNA&name=081


Utöver att du vet att bolaget innehar kompetens för uppdraget omfattas du av deras garanti.

Garantin går ut på att om du och ett SLR-anslutet bolag hamnar i tvist om ett utfört arbete så har du möjlighet att tilldelas ersättning och bolaget dras inför disciplinnämnden.

Läs mer på deras hemsida för villkor och vad som omfattas här: https://slr.se/privat/for-en-okad-trygghet/slr-garanti-privat/


51 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla